Bouwkuip werkzaamheden Heineken Hoek in volle gang

Na de sloop van de oude Heineken Hoek is een open plek ontstaan op de hoek van het Leidseplein, waar over circa twee jaar een nieuw gebouw staat met een transparante gevel die een helder en fris aanzicht zal geven aan het Leidseplein.

Na de sloop is direct gestart met de bouwkuip werkzaamheden ten behoeve van de nieuw te realiseren kelder. Voor de bouwvak gaan de laatste damwandplanken erin en aansluitend zal het bovenste stempelframe worden geplaatst. Na de vakantie wordt de voormalige kelder van de Heineken Hoek gesloopt waarna de bouwput op diepte wordt gegraven, de bemaling wordt geïnstalleerd en de funderingspalen worden aangebracht. Voornoemde werkzaamheden zijn oktober/ november 2021 gereed, waarna eind 2021 door de aannemer gestart gaat worden met de ruwbouw.

De bouwkuip werkzaamheden worden uitgevoerd door Gebr. van ’t Hek (damwanden en heiwerk) en I. Deegen & Zoon (grondwerk en bemaling). De uitvoerende partijen (bouwkundig aannemer en werktuigbouwkundige- en installatietechnische installateurs) zijn geselecteerd en zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

De nieuwe Heineken Hoek – ontworpen door MVSA Architects – telt zes bouwlagen en een volledig verdiepte kelder. De horeca wordt verdeeld over de kelder, begane grond en 1e verdieping. De verdiepingen daarboven zijn bestemd voor een hoogwaardig 4-sterren hotel. De gevel wordt opgebouwd uit twee delen; een dichte binnengevel en een glazen buitengevel. De binnengevel wordt voorzien van wit plaatmateriaal in een driehoekpatroon met verschillende dieptes, waardoor een subtiel reliëf ontstaat. De buitengevel is opgebouwd uit glazen driehoeken onder verschillende hellingshoeken. De voorheen gesloten serre is verdwenen in het nieuwe plan en heeft plaats gemaakt voor een transparante luifel waaronder het terras en de entrees zich bevinden.

Indien u op de hoogte wenst te worden gehouden van het project kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief via www.herontwikkelingheinekenhoek.nl onder het kopje “Overige informatie”. Specifieke vragen over het project kunt u stellen via prheinekenhoek@caransa.nl.

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.