De eerste bewoners nemen hun intrek in de Karel 2.0!

Het is zover. Na twee jaar bouwen is De Pijp een appartementencomplex rijker; De Karel 2.0. Een complex dat ruimte biedt aan 24 tweekamerappartementen in het middenhuursegment, geheel naar wens van de gemeente Amsterdam. Inmiddels zijn alle appartementen verhuurd. De eerste bewoners hebben begin november 2021 hun intrek genomen in de appartementen.

De appartementen zijn ingedeeld als zogenaamde maisonnettes, met de woonkamer, de keuken en het balkon aan de straatzijde op het zuiden. De slaapkamer en badkamer bevinden zich aan de rustige tuinzijde van het complex op het noorden. Naast dat de bewoners beschikken over een eigen buitenruimte, hebben de bewoners tevens toegang tot de gezamenlijke daktuin.

De appartementen zijn volledig afgewerkt opgeleverd, inclusief pvc-vloer en afgewerkte wanden en plafonds. Tevens is het gehele appartement voorzien van led-verlichting. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur, een grijs composiet werkblad en lichtgrijze keukenkastjes, een combinatie van tinten die een prettige en rustige sfeer creëren. Daarnaast beschikt het appartement over een badkamer met wastafel en ruime douche en over een separaat toilet. De appartementen worden verwarmd middels vloerverwarming, die is aangesloten op de warmtepompen van het WKO-systeem (warmte-koude opslag). De zonnepanelen die op het dak zijn geplaatst, leveren onder andere de elektriciteit voor de centrale voorzieningen van het gebouw.

Op de begane grond wordt een maatschappelijke functie gevestigd. In de parkeerkelder wordt volgend jaar een automatisch parkeersysteem gerealiseerd die ruimte biedt aan 53 parkeerplaatsen.
De gevel van Karel 2.0 is opgebouwd uit verticale, slanke steenstrips in combinatie met grote raampartijen en donkere aluminium kozijnen. Door dezelfde materialen als de naastgelegen gebouwen te gebruiken en deze in een andere structuur te plaatsen, voegt de Karel 2.0 zich mooi tussen de naastgelegen gebouwen, maar heeft het tegelijkertijd een duidelijk eigen signatuur.

De Karel 2.0 is ontworpen door ZZDP Architecten en is gerealiseerd door aannemer H&R Bouw. De installaties zijn gemaakt door De Blaauw Installatietechniek en Terberg Totaal Installaties.

Mocht er een appartement vrijkomen, dan maken wij dit kenbaar op onze website, onder het kopje ‘Projecten – Te Huur’. Wij houden geen wachtlijsten bij.

Indien u interesse heeft in soortgelijke woonprojecten, dan kunt u zich hiervoor inschrijven op onze website. Het eerst volgende grote woningbouwproject is The Bridge in Amsterdam Zuidoost. The Bridge biedt ruimte aan 162 twee- en driekamerappartementen, alle bestemd voor verhuur. Het project wordt eind 2024 opgeleverd.