De gevel van het Scheldeplein is weer in het zicht!

De renovatie van de gevel van het pand gelegen aan het Scheldeplein 1-5 te Amsterdam is nagenoeg gereed. Het natuursteen en metselwerk is gereinigd, daar waar nodig zijn stenen vervangen en is de gehele gevel opnieuw gevoegd. Zowel de erkers aan de Geleenstraat en het Scheldeplein, als de doorlopende vliesgevel welke op de hoek van het Scheldeplein doorloopt naar de Geulstraat zijn aangebracht. Alle puien zijn opgebouwd uit dezelfde slanke stalen donkere profielen met een roeden verdeling, geïnspireerd op de oorspronkelijke gevel uit 1930. Tevens is de toren weer in volle glorie te bewonderen met de lantaarn en de klok, welke in de voormalige situatie ook aanwezig waren. Echter wel in de moderne variant, waarbij de klok digitaal is en de lantaarn door middel van led-verlichting subtiel wordt aangelicht in de avond en nacht.

De gevel van de begane grond wordt medio 2021 gerenoveerd en voorzien van nieuwe puien. De gecombineerde entree naar Knijn Bowling en de (toekomstige) appartementen is geheel vernieuwd. De resterende steiger aan het Scheldeplein wordt, op de “overkluizing” voor de Albert Heijn en Knijn Bowling na (i.v.m. veiligheid), eind januari 2021 verwijderd.

In het oude ABN AMRO gedeelte wordt volop gewerkt aan het betonwerk van de kelderbak die onder een groot deel van het pand loopt. Deze werkzaamheden zullen nog een aantal maanden in beslag nemen. Zodra de inpandige (ruwbouw) werkzaamheden gereed zijn en de begane grond vloer is aangebracht, zal worden gestart met het sluiten van de gevel van de begane grond.

In het 2e kwartaal van 2021 wordt de staalconstructie voor de woning-laag op het bestaande dak gemonteerd. In de nieuwe bouwlaag worden negen appartementen gerealiseerd, variërend van 90 tot 150 m². De twee- en driekamerappartementen beschikken allemaal over een eigen buitenruimte. De appartementen zijn bestemd voor verhuur. Naar verwachting zijn de appartementen in het 2e kwartaal van 2022 gereed. Zodra meer bekend is over de verhuur zullen wij dit mededelen via onze nieuwsbrief en via de projectwebsite.

De voortgang van de verbouwing wordt door de aannemer maandelijks gecommuniceerd met omwonenden, deze brief zullen wij tevens op onze projectwebsite plaatsen onder het kopje “nieuwsberichten”.

Het herontwikkelingsplan is ontworpen door Dok Architecten en de hoofdaannemer van het project is Kondor Wessels Amsterdam.

Meer informatie over het project kunt u raadplegen op de projectwebsite www.scheldeplein.amsterdam, vragen kunt u stellen via scheldeplein@caransa.nl.

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.