Nieuwbouw De Karel 2.0 van start

De ruwbouw van de 2e fase van De Karel is in volle gang. De onderste keldervloer en de eerste kelderwanden zijn gestort. Na de bouwvak wordt verder gegaan met het storten van de kelderwanden waarna in oktober 2020 de begane grondvloer zal worden aangebracht. Het gehele project wordt eind 2021 opgeleverd.

De Karel telt vijf bouwlagen met een dubbellaagse parkeerkelder. In de plint worden maatschappelijke functies gerealiseerd, op de vier daar bovengelegen verdiepingen worden 24 tweekamerappartementen gerealiseerd van circa 60 m². Elk appartement is verdeeld over twee verdiepingen, zogenoemde maisonnette woningen, waarbij het slaapgedeelte bij elk appartement aan de achtergevel is gepositioneerd en het woongedeelte aan de voorgevelzijde. Ieder appartement heeft een eigen buitenruimte, aan de straatzijde worden balkons gerealiseerd en de achtergevel wordt voorzien van een groot (te openen) raampartij, waarbij de beglazing van vloer tot plafond loopt. De gevel is opgebouwd uit verticale donkerbruine steenstrips welke worden onderbroken door grote raamoppervlakken in donkere aluminium kozijnen.

Net zoals bij fase 1 van De Karel (bestaande bouw) zijn ook deze appartementen bestemd voor middensegment huur. Naar verwachting start de verhuur van de appartementen medio 2021.
Algemene informatie over het project kunt u raadplegen op de projectwebsite www.dekarel.amsterdam. Het project kunt u tevens volgen op Instagram via DeKarelAmsterdam. Indien u specifieke vragen heeft over het project kunt u deze stellen via dekarel@caransa.nl.