Eerste bewoners nemen hun intrek in De Karel!

Na de inschrijvingen op de appartementen zijn de geselecteerde kandidaten eind juni uitgenodigd voor een bezichtiging in De Karel, zo konden zij een aantal compleet afgewerkte appartementen bekijken en konden zij een eerste blik werpen op de daktuin. Na de bezichtiging hebben de kandidaten een appartement toegewezen gekregen; alle 53 appartementen zijn verhuurd.

De afgelopen twee weken mochten wij de eerste bewoners van de vierde en derde verdieping verwelkomen in De Karel. De sleutels van de tweede en eerste verdieping worden de komende twee weken overhandigd.

Rechts van De Karel bevindt zich tot op heden een grote opening in het bouwblok, welke is ontstaan door de sloop van een gedeelte van het voormalige stadsdeelkantoor Zuid. Tijdens de verbouwing van fase 1 heeft het terrein gediend als bouwplaats. Voor het braakliggende perceel ligt een bouwplan (fase 2) klaar voor de bouw van 24 appartementen, verdeeld over vier verdiepingen op een plint van maatschappelijke functies met daaronder een parkeerkelder. De appartementen zijn circa 50 m² en beschikken allen over één slaapkamer. Elk appartement bestaat uit twee verdiepingen, een zogenoemde “maisonnette woning”, waarbij de slaapkamer aan de achtergevel is gepositioneerd en de leefruimte aan de straatzijde. De appartementen zijn aan de achterzijde (noordgevel) voorzien van een Frans balkon en aan de voorzijde (zuidgevel) van een balkon. De omgevingsvergunning van fase 2 (nieuwbouw) ligt ter beoordeling bij de Raad van State, wij zijn in afwachting van een definitieve uitspraak. Zodra wij een positieve uitspraak hebben ontvangen kunnen wij meer vertellen over de planning. Wij verwachten in het najaar meer informatie te kunnen verstrekken. De geschatte bouwtijd van fase 2 is 18 maanden.

Op onze projectwebsite www.dekarel.amsterdam houden wij de laatste ontwikkelingen bij. Voor specifieke vragen omtrent het project kunt u een e-mail sturen naar dekarel@caransa.nl.

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.