Laboratory- and officespace Paasheuvelweg in Amsterdam

With the exception of the main construction, the premises located at Paasheuvelweg 28 is being entirely converted into laboratory (ML1 and ML2) and office space. The dated façade has been replaced with ceramic tiles in combination with large glass sections that will extend to nearly the entire height of each storey.

The building has four storeys and a total GFA of approximately 3,200 m². The laboratories are positioned on the north and east sides of the building to minimise the amount of direct sunlight that enters the rooms. In addition, all of the rooms are fitted with heat and light-reflective insulated glass.

Sustainability
The building has an energy rating of A. Aspects of its sustainability include the reuse of the existing concrete support structure and the choice of new materials and systems used in the new construction. The building is fitted with LED lighting with motion sensors (daylight-dependent control). The building’s systems are located (conditionally) inside the premises to make them easier to maintain and to ensure a longer useful life. The climate-control systems incorporate heat recovery technology (heat wheels). The new lift system and solar panels generate extra energy to power the building. Two charging points for electric cars are available.

Availability
The ground floor and a part of the first floor are rented out. If you wish to receive more information regarding the availability of the project, you can contact our office at  +31 20 6 625 625.

The rental brochure can be found via the link below:
Laboratory and office space Paasheuvelweg English

Parties involved
Architect: Boparai Associates B.V.
Structural engineer: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
System advisor: PHF Services B.V.
Demolition work: Deegen B.V.
Contractor: H&R Bouw B.V.
Mechanical systems contractor: Terberg Totaal Installaties
Electrical systems contractor: De Blaauw Installatietechniek
Façade: JM van Delft & zn. B.V. and Drooghmans Geveltechnieken