Gemeente Amsterdam geeft officieel het startsein voor The Bridge

Op 16 september 2021 heeft de gemeente Amsterdam tijdens het Kick-off event The Bridge het daadwerkelijke startsein gegeven voor de realisatie van The Bridge.

Hieronder vindt u het officiële persbericht:

GEMEENTE AMSTERDAM GEEFT OFFICIEEL HET STARTSEIN VOOR THE BRIDGE
Op 16 september 2021 heeft de gemeente Amsterdam tijdens het door Caransa Groep georganiseerde Kick-off event The Bridge het daadwerkelijke startsein gegeven voor de realisatie van The Bridge. Aan de Paasheuvelweg 22 in Amsterdam zal Caransa Groep B.V. op dit perceel twee torens gaan bouwen waarbij een mix tussen wonen en werken een grote rol zal spelen.
Door de realisatie van The Bridge wordt wonen en werken mogelijk gemaakt en dat op fietsafstand van het centrum van Amsterdam. In totaal komen er 162 huurappartementen en circa 9.600 m2 aan kantoorruimtes. Om saamhorigheid in en rondom het gebouw te creëren, zal er ook een horecagelegenheid aanwezig zijn, alsmede een sportschool, een juicebar en een sociaal-maatschappelijke voorziening.
Amstel III staat nu vooral bekend als kantoorwijk. De gemeente Amsterdam wil daar samen met Caransa Groep B.V. mede door dit project verandering in brengen. De bedoeling is om een levendige stadswijk te realiseren, waar je plezierig kunt wonen, werken en sociale activiteiten kunt ondernemen.

Caransa Groep B.V. speelt in op de woonbehoefte van Zuidoost en Amsterdam. Van de 162 woningen worden er 32 als sociale huur en 130 als middenhuur gerealiseerd. Het zijn twee- en driekamerappartementen van 40-90m² met een eigen buitenruimte.

Dirk de Jager, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost is daar nauw bij betrokken:

“Zuidoost is een stadsdeel met van oudsher een grote vernieuwingsopgave. Dat geldt ook voor de komende tijd. Tot 2040 komen er 39.000 woningen bij. Een enorme ambitie waarbij we nu al een flinke bouwproductie zien. Daarmee werken we in Amstel III verder aan een bruisende woonstad, een nieuwe wijk, die onderdeel is van Zuidoost en daar andere waarde aan geeft. Mooi dat de Caransa Groep ook inspeelt op de woonbehoefte in Zuidoost. Met ruime aandacht voor sociale en middeldure huurwoningen. Daarmee wordt zeker ook gebouwd voor Zuidoosters. Zodat zij dichtbij familie, vrienden, kennissen kunnen blijven wonen, werken en leven”.

Hij noemt The Bridge een toepasselijke naam:
“Het kan ook letterlijk als brug fungeren tussen beide kanten van het spoor Amsterdam-Utrecht. Zodat er aan beide kanten kan worden gewoond, gewerkt en geleefd.”

De planning is om The Bridge eind 2024 op te leveren. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar onze website http://www.thebridgeamsterdam.amsterdam/