Heineken Hoek, op weg naar de top!

De afgelopen periode hebben we meters gemaakt. Letterlijk, want de kelder is gereed. De vloer voor de begane grond is nagenoeg helemaal gestort. Oftewel, vanaf nu gaan we de lucht in. De komende weken staat er veel op het programma, zoals het plaatsen van de prefab betonnen elementen voor de luifel en het plaatsen van de betonnen trappen op de begane grond. Als alles goed gaat, wordt vóór eind november 2022 de vloer van de eerste verdieping gestort.

Najaar van 2023, deuren open
Het streven is om over een jaar de eerste gasten welkom te heten in de compleet nieuwe Heineken Hoek. De kelder, begane grond en eerste verdieping bieden ruimte voor horeca. De bovengelegen verdiepingen zijn gereserveerd voor een stijlvol viersterrenhotel.

One of a kind
De nieuwe Heineken Hoek belooft de eyecatcher van het Leidseplein te worden. Dit dankzij de transparante luifel waaronder het terras en de entree zich bevinden en natuurlijk door de unieke gevel. Deze diamantvormige gevel van het gebouw bestaat uit twee lagen, een binnen- en een buitengevel. De binnengevel (thermische schil) wordt voorzien van wit plaatmateriaal in een driehoekig patroon met drie verschillende dieptes, waardoor een subtiel reliëf ontstaat. De buitengevel is opgebouwd uit glazen driehoeken die onder verschillende hellingshoeken zijn geplaatst. De glazen, diamantvormige buitengevel refereert naar de diamant Koh-I-Noor, die werd geslepen door de gerenommeerde Amsterdamse diamantslijper Levi Benjamin Voorzanger in opdracht van het Britse Koningshuis.

Oog voor de toekomst
Naast unieke architectuur speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol, tijdens de bouw én als de Heineken Hoek in bedrijf is. Van duurzaam FSC hout en hoogwaardige isolatiematerialen tot zelfsluitende kranen en waterbesparende toiletafstellingen. Daarnaast wordt er energiezuinige verlichting met aanwezigheidsdetectie toegepast en wordt er gebruik gemaakt van zonnepanelen en warmtepompen. Heineken Hoek is klaar voor een duurzame toekomst.

Meer informatie
Vanuit de aannemer J.P. van Eesteren zal periodiek een informatiebrief worden verspreid waarin de voortgang, planning en andere relevante bouwactiviteiten worden vermeld. De aannemer verspreidt de brief in de omgeving van de Heineken Hoek, deze brief zullen wij tevens op onze projectwebsite plaatsen. De laatste nieuwsbrief kunt u hier lezen: NL 304213 Informatiebrief #8 Heinekenhoek.

Voor meer informatie over het project kun u terecht op onze projectwebsite www.herontwikkelingheinekenhoek.nl. Eventuele vragen rondom dit project kunt u stellen via prheinekenhoek@caransa.nl.