Kelderput Heineken Hoek bijna op diepte!

De firma Deegen is momenteel bezig met het afronden van de grondwerkzaamheden, waarbij de kelderdiepte van circa -5 meter (t.o.v. het maaiveld) bijna is bereikt. De bouwkundig aannemer, J.P. van Eesteren start medio november 2021 met het inrichten van de bouwplaats. Begin november wordt gestart met het heiwerk, uitgevoerd door gebr. Van ’t Hek. Er is gekozen voor boorpalen, deze methode is trillingsvrij en zorgt voor de minste overlast. Volgens planning zijn de funderingspalen eind december aangebracht, waarna de aannemer in januari 2022 start met de ruwbouw van de kelder van de Heineken Hoek. De torenkraan wordt medio januari 2022 geplaatst.

Vanuit de aannemer J.P. van Eesteren zal periodiek een informatiebrief worden verspreid waarin de voortgang, planning en andere relevante activiteiten worden vermeld. De aannemer verspreid de brief in de omgeving van de Heineken Hoek, deze brief zullen wij tevens op onze projectwebsite www.heinekenhoek.amsterdam plaatsen. De eerste nieuwsbrief kunt u hier raadplegen: Informatiebrief #1 Heineken Hoek sept-21.

De nieuwe Heineken Hoek telt zes bouwlagen en een kelder. De horeca wordt verdeeld over de kelder, begane grond en een gedeelte van de 1e verdieping. De verdiepingen daarboven zijn bestemd voor een hoogwaardig 4-sterren hotel. Het gebouw krijgt een dubbele gevel; een binnen gevel (thermische schil) en een glazen buitengevel. De binnen gevel wordt voorzien van wit plaatmateriaal in een driehoekig patroon met drie verschillende dieptes, waardoor er een subtiel reliëf ontstaat. Dit materiaal, de kleur en het patroon worden voortgezet in het dak, waar dezelfde elementen het beeld bepalen. De buitengevel (de zogenaamde “2e huid”) is opgebouwd uit glazen driehoeken die onder verschillende hellingshoeken zijn geplaatst.

Volgens planning zal de nieuwe Heineken Hoek in de zomer van 2023 zijn deuren openen.

Voor meer informatie over het project kun u onze projectwebsite www.herontwikkelingheinekenhoek.nl raadplegen. Vragen omtrent het project kunt u stellen via prheinekenhoek@caransa.nl.

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.