Langste openlucht Street-Art kunstwerk van Amsterdam!

Op een 160 meter lange muur langs de “Foodstrip”, is het langste openlucht Street-Art kunstwerk van Amsterdam gerealiseerd.

In het Amstel III gebied wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe buurt.
Met de beschildering van de 160 meter lange muur langs de ”Foodstrip” aan de Tafelbergweg hebben wij het initiatief genomen om een bijzonder welkom te verzorgen als entree van het gebied en de levendigheid in het gebied te stimuleren. Kunstenaarsduo’s Karski & Beyond en Bier en Brood zijn al ruim 10 dagen hard aan het werk en het resultaat is nu al indrukwekkend. Kom gerust langs om de kunstenaars aan het werk te zien! Het kunstproject is tevens te volgen op instagram via @karskiandbeyond en @bierenbrood.

Artistieke Keuze
Wij hebben ervoor gekozen beide duo’s in een samenwerking tot één ontwerp te laten komen waarin de contrasterende stijlen elkaar ondersteunen om een stevig beeld neer te zetten. De combinatie van surrealistische kleurrijke kunst met de meer geometrische psychedelische zwart wit kunst, aangevuld met abstracte en realistische elementen beeldt een droomwereld uit en roept op tot het ontdekken van een surreële werkelijkheid van een stad in ontwikkeling, een gebied in opbouw, een nieuwe plek waar verschillende elementen samen komen. Het overschrijdt de grenzen van wat is en wat niet is; precies zoals het Amstel III gebied er nu uit ziet.

Karski & Beyond werden tijdens de Street Art Awards in 2017 verkozen tot beste Nederlandse Street Artist.

Samenwerking
Het kunstwerk is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Caransa Groep B.V., en ZO!City en wordt uitgevoerd met ondersteuning van Anouk Piket, realisator van R.U.A. – Reflexo on Urban Art.

[arve url=”https://youtu.be/vUykwbYd8TU” /]