Nieuwjaar start ruwbouw Heineken Hoek!

In het najaar is door de firma Deegen het grondwerk ten behoeve van de nieuwe kelder uitgevoerd, dit ter voorbereiding op het heiwerk van de nieuwe Heineken Hoek. Half november is gestart met het geluids- en trillingsvrij aanbrengen van de boorpalen. De laatste boorpalen zijn voor de kerst aangebracht. Het heiwerk is uitgevoerd door de firma Waalpaal, onderdeel van Gebr. Van ’t Hek. De bouw is momenteel twee weken stilgelegd in verband met de kerstvakantie.

In de 2e week van januari start hoofdaannemer J.P. van Eesteren met het inrichten van de bouwplaats met bouwhekken, bouwketen en materieel. Vanaf dat moment wordt ook gestart met de grond- en constructieve voorbereidingswerkzaamheden voor de realisatie van de torenkraan fundatie; de torenkraan wordt in maart 2022 opgebouwd. Medio januari 2022 start de uitvoering van het betonwerk en realisatie van de nieuwe kelderconstructie. De stort van de keldervloer staat gepland voor eind januari, de gehele kelder met wanden zal gereed zijn eind februari 2022. Daarna wordt de Heineken Hoek verder de hoogte in gebouwd. Naar verwachting is de ruwbouw in januari 2023 compleet gereed. In het voorjaar van 2023 wordt gestart met de opbouw van de buitengevel.

De binnengevel wordt voorzien van wit plaatmateriaal in een driehoekig patroon met drie verschillende dieptes, hierdoor ontstaat een subtiel reliëf. Dit materiaal, de kleur en het patroon worden voortgezet in de dakvlakken, waar dezelfde elementen het beeld bepalen. De glazen buitengevel van de nieuwe Heineken Hoek (de zogenaamde “2e huid”) is opgebouwd uit glazen driehoeken die onder verschillende hellingshoeken worden geplaatst. Door deze unieke opbouw van de transparante gevel – ontworpen door MVSA Architects – krijgt het Leidseplein een helder en fris aanzicht; een diamantvormige buitengevel. De glazen gevel wordt geproduceerd en gemonteerd door de firma Octatube B.V. uit Delft.

De nieuwe Heineken Hoek zal na de zomer van 2023 zijn deuren openen voor haar gasten. In de kelder, op de begane grond en 1e verdieping wordt horeca gevestigd; op de bovengelegen verdiepingen wordt een 4-sterren hotel gerealiseerd.

Vanuit de aannemer zal periodiek een informatiebrief worden verspreid waarin de voortgang, planning en andere relevante activiteiten worden vermeld. De aannemer verspreidt de brief in de omgeving van de Heineken Hoek, deze brief zullen wij tevens op onze projectwebsite plaatsen. De eerste nieuwsbrief kunt u hier raadplegen: 304213 Informatiebrief #2 Heinekenhoek

Algemene informatie over het project kunt u vinden op onze projectwebsite www.heinekenhoek.amsterdam.
Vragen omtrent het project kunt u stellen via prheinekenhoek@caransa.nl.