“Maup Caransa verhuurde zijn eerste woning voor 48 gulden per maand”

Een rijke geschiedenis

Ruim zeventig jaar geleden, vlak na de Tweede Wereldoorlog, kocht naamgever en grondlegger Maurits Caransa zijn eerste woning en verhuurde deze voor 48 gulden per maand. Kort daarna werd Caransa & Co opgericht. Het prille begin van wat zich in de jaren daarna zou ontwikkelen tot een bloeiende vastgoedmaatschappij.

Maurits (Maup) Caransa had een grote voorliefde voor ‘zijn’ Amsterdam en het entertainen van mensen. Twee passies die terug te vinden zijn in de vele horecazaken die hij kocht, zoals het Schiller Hotel aan het Rembrandtplein en het Doelen Hotel aan de Amstel. De groei van het bedrijf kwam in de decennia die volgden in een stroomversnelling en de keuze voor het zelf ontwikkelen van onroerend goed, was een logische volgende stap. Zo heeft Maup Caransa een grote bijdrage geleverd aan de vele nieuwbouw in Amsterdam.

Tot 2004 is Maup Caransa actief betrokken geweest bij het bedrijf. Sinds de jaren tachtig is ook de derde generatie Caransa werkzaam in het bedrijf. En hoewel het bedrijf in de loop der tijd verschillende bedrijfsnamen en logo’s heeft gekend is de naam Caransa daar altijd onderdeel van uit blijven maken. Wat ook hetzelfde is gebleven is de betrokkenheid bij de hoofdstad en haar inwoners. Met de ontwikkeling van gebouwen waar mensen veel plezier aan beleven, draagt Caransa Groep B.V. immer bij aan een optimaal woon- en leefklimaat in Amsterdam.