Appartementen complex “Cobra Kwartier” Amstelveen

In 2014 is Caransa Groep gestart met het transformeren van een voormalig kantoorgebouw gelegen aan het Kostverlorenhof 2 te Amstelveen tot een wooncomplex met 54 luxe huurappartementen. Het complex is in september 2015 aan de eerste bewoners opgeleverd. Het appartementencomplex bestaat uit negen verdiepingen met in totaal 54 appartementen, in grootte variërend van 51 tot 66 m².

Ontwerp

Het gebouw is tot op het betonnen casco gesloopt waarna aan de gevels staalconstructies zijn toegevoegd voor de balkons en galerijen. Deze constructie is niet meer zichtbaar achter het verticale aluminium zetwerk. De galerijen hebben een geknikte vorm, de balustrades zijn voorzien van speciaal voor dit werk ontwikkelde geperforeerde platen. De perforatie verloopt van onderen meer gesloten tot steeds opener naar boven. Hierdoor ontstaat op de onderste etages meer privacy en in totaal een variërend gevelbeeld. De geveldelen zijn opgebouwd uit keramische gevelelementen.

Betrokken partijen:
Architect: Heyligers Design + Projects
Constructeur: Van Rossum Raadgevend Ingenieurs B.V.
Sloopwerkzaamheden: P. Slee & Zn. B.V.
Bouwkundig aannemer: H&R Bouw B.V.
W-installateur: Bonarius Techniek B.V.
E-installateur: De Blaauw Installatietechniek B.V.
Installatieadviseur: Valstar Simonis B.V.
Bouwfysica & brandveiligheid: Peutz B.V.
Ruimtelijke ordening: BRO adviseurs in ruimtelijke ordening, economie en milieu B.V.
Ecologie: Econsultancy B.V.
Grondonderzoek: Fugro Geoservices B.V.

Appartementen
Entree appartement
Appartement verf
Plattegronden palet, verf en penseel

Alle appartementen zijn tot in detail afgewerkt en voorzien van degelijke houten vloeren, een kwalitatief hoogwaardige keuken (M-systems by Boretti apparatuur), luxe betegelde badkamer, separaat toilet en dimbare inbouwverlichting.

Ook zijn de appartementen voorzien van ruimte balkons die toegankelijk zijn middels de schuifpuien welke voor veel licht zorgen en een prachtig uitzicht bieden. De balkons zijn op de zonzijde gericht en voorzien van verschuifbare zonweringsschermen. De balkons worden gescheiden door duurzame accoya houten privacy schermen. Dit hout is, zoals al het hout in het project, een FSC gekeurd soort hout.

Indelingen
Alle 54 appartement hebben een woonkamer met open keuken, slaapkamer, badkamer en separaat toilet. Er zijn drie type appartementen; een doorzonwoning (type verf), en twee type hoekappartementen (penseel en palet).

Daarnaast heeft ieder appartement een eigen berging op dezelfde etage als het appartement, variërend van 3 tot 5 m² met eigen stroomvoorziening.

Duurzaamheid

De appartementen worden hoofdzakelijk verwarmd middels vloerverwarming en zijn voorzien van een WarmteTerugWin-unit (WTW).

Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst waarvan de opgewekte energie wordt geleverd aan de appartementen, de appartementen hebben dan ook energielabel A.

Eerste herbestemde kantoorgebouw in Europe met Groenverklaring RVO
Onder de naam Cobra Kwartier is dit het eerste herbestemde (getransformeerde) kantoorgebouw in Nederland dat een groenverklaring heeft verkregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Dit is mede te danken aan het feit dat het project voldoet aan de zeer strenge energie-eis (EPC-norm van 0,6 of lager) die wordt gesteld aan nieuwbouwappartementen.