In de initiatieffase hebben wij voor deze ontwikkeling onze krachten gebundeld met de belangrijkste stakeholders op het gebied van energie, connectiviteit en duurzaamheid, waaronder technisch dienstverlener USG Engineering Professionals (de verbindende factor tussen mensen, kennis en netwerken). De plannen passen binnen het gemeentelijke beleid gericht op duurzame datacenters. Gezamenlijk hebben partijen de kennis en expertise in huis voor de realisering van energie-efficiënte Tier 3- en Tier 4-datacenters.

“De metropoolregio Amsterdam behoort met Londen en Frankfurt tot de drie belangrijkste datacenter-hubs in Europa”.

Daarnaast is Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) een van de grootste internetknooppunten ter wereld. Door de opkomst van clouddiensten en big data maakt de datacentermarkt een ongekende groei door. De sector, die als een van de sterkste pijlers onder de Nederlandse economie wordt genoemd, is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en zal door onder meer het “Internet of Things” (IoT) een nog veel grotere vlucht nemen. De verwachting is dat de vraag naar datacenters in de regio Amsterdam de komende jaren sterk zal blijven toenemen.

Voor meer informatie met betrekking tot de verkoop verwijzen wij graag naar het betreffende persbericht van 27 juli 2021: Nieuwsbericht verkoop datacenter Westpoort

Betrokken partijen:
• Architect: Rosbach Architects B.V.
• Constructeur: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs B.V.
• Installatieadviseur: HaskoningDHV Nederland B.V.
• Makelaar: AC Niellsen Data Center
• Duurzaamheidsadviseur: Sustainable Network Consultancy