Ontwerp

De nieuwe verdieping wordt in dezelfde stijl en in harmonie met de nieuwe gevel gerealiseerd, hierdoor is de nieuwe verdieping niet dominant in het gevelbeeld. De terrasafscheidingen zijn een beeldvormend gevelelement en versterken de ritmiek van de gevel. Door de toevoeging van de dakopbouw sluit het pand qua hoogte aan met de omliggende bebouwing.

De appartementen zijn bereikbaar via de gezamenlijke passage/ binnenstraat, die op het midden van het dak loopt. Door de stilte, de licht gestuukte wanden en de corten stalen bakken met lage en hoge begroeiing, besef je niet dat je midden op het drukke Scheldeplein bent.

Licht en ruimtelijk

De hoge plafonds, glazen puien en lichtstraten geven een gevoel van ruimte. Alle appartementen beschikken over een royale buitenruimtes op het zuiden. De appartementen aan de Geulstraatzijde hebben een beschut terras met pergola. De vijf appartementen aan de Geleenstraatzijde zijn voorzien van een royaal terras.

De appartementen zijn in samenwerking met Osiris Hertman Studio ontworpen en hebben een hoogwaardige afwerking met veel aardse tinten, eiken houten vloeren in hexagon patroon, messing deuren en zandkleurig (skimming-stone) afgewerkte wanden en plafonds. Het gehele appartement is voorzien van Modular in- en opbouwspots met zwart en goud. De luxe donkere leefkeuken is uitgerust met Miele inbouwapparatuur.

De appartementen beschikken over twee badkamers en-suite. De master-bathrooms beschikken over een separate douche, een dubbele wastafel en een afsluitbaar toilet. De vloer en de douchewand is voorzien van een keramische tegel met marmerlook. De overige natte ruimtes zijn voorzien van een travertin tegel.

“Een andere eyecatcher van de stijlvolle appartementen is het vrijstaande ligbad in de slaapkamer.”

Elke woning beschikt over een eigen berging en een parkeerplek in de parkeergarage gelegen op de tweede verdieping van het gebouw.

Uitvoerende partijen

Architect : Dok Architecten B.V.
Interieurontwerper: Osiris Hertman Studio
Interieurbouw (keukens): KP Interieur B.V.
Houten vloeren: NTU
Stalen deuren: De Rooy Metaaldesign B.V.
Aannemer: Kondor Wessels Amsterdam
Constructeur: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs B.V.
W-installateur: Terberg Totaal installaties B.V.
E-installateur: Hoppenbrouwers Techniek B.V.
Installatieadviseur: Valstar Simonis B.V.
Bouwfysica en brandveiligheid: Peutz B.V.

Duurzaamheid

Ten behoeve van de appartementen worden op het dak zonnepanelen geplaatst. Eveneens wordt er lichtgrijze dakbedekking aangebracht op de daken, wat zorgt voor een reductie van de binnentemperatuur van maar liefst 3 tot 5 graden.

Alle appartementen zijn gas loos en voldoen aan energielabel A.

Nieuwsberichten

Overige informatie

De appartementen zijn in januari 2023 opgeleverd. Alle appartementen zijn verhuurd.