Nieuwbouw De Karel (fase 2) in de Pijp

Naast het getransformeerde pand van De Karel worden 24 nieuwe appartementen gerealiseerd, zijnde fase 2. Het nieuwe pand is opgebouwd uit vijf bouwlagen met een dubbel laags parkeerkelder. In de plint van het pand worden maatschappelijke functies gerealiseerd.

Ontwerp
Karel du Jardinstraat 67 Voorgevel
Karel du Jardinstraat 67 Achtergevel

De voormalige laagbouw (huisnummer 67) is gesloopt. Op deze locatie wordt een niet gesloten woonblok gerealiseerd van vier verdiepingen met een twee-laags parkeerkelder. Op de in de plint te vestigen maatschappelijke functie(s) worden 24 huurappartementen gerealiseerd. De tweekamerappartementen zijn circa 57 m² groot. De appartementen bestaan uit twee verdiepingen (maisonnettes) en hebben zowel aan de voor- als aan de achterzijde een buitenruimte (achter een Frans balkon, voor een balkon). De gevel is opgebouwd uit verticale donkerbruine steenstrips welke worden onderbroken door grote raamoppervlakken in aluminium/stalen kozijnen. Het dakvlak van de begane grond ook het dak van het pand zelf wordt voorzien van sedum dakbedekking met daarop drie grote plantenbakken. De buitenruimtes op de begane grond worden voorzien van vlonders.

Betrokken partijen
Architect: ZZDP Architecten B.V.
Constructeur: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs B.V.
Installatieadviseur: Valstar Simonis B.V.
Bouwkundig aannemer: H&R Bouw B.V.
Werktuigbouwkundig W- installateur: Terberg Totaal Installaties B.V.
Elektrotechnisch E- installateur: De Blaauw Installatietechniek B.V.
Bouwfysica & brandveiligheid: Peutz B.V.
Ruimtelijke ordening: BRO adviseurs in ruimtelijke ordening, economie en milieu B.V.
Ecologie: Econsultancy B.V.
Grondonderzoek: Fugro Geoservices B.V.

Duurzaamheid

Voor het gebruik van de panden wordt een WKO (Warmte Koude Opslag) gerealiseerd. Middels de WKO wordt bodemenergie gebruikt voor het verwarmen en koelen van het complex. De appartementen krijgen allemaal vloerverwarming die is aangesloten op de warmtepomp van het WKO systeem. In de zomer wordt dit benut om voor verkoeling te zorgen. Vooruitstrevend op het nieuwe regeerakkoord zijn de panden compleet gasloos.

Op het dak van de begane grond wordt een sedum dakbedekking toegepast. Een sedum dak draagt aan een betere isolatie en dient als waterbuffering van regenwater. Daarnaast worden er op een gedeelte van het dakoppervlak zonnepanelen geplaatst om onder andere elektriciteit te oogsten voor de verlichting en warmtepompen. Alle appartementen worden voorzien van energielabel A.

Planning

Planning
Sloopwerkzaamheden zijn gereed
Start bouw: oktober 2019
Bouwtijd: circa 18 maanden
Oplevering: begin Q4-2021

Een gespecificeerde 12-weken schema van de aannemer treft u onderstaand:
12 wekenschema KdJ nieuwbouw versie 4 dd. 14-09-2020

Verhuur
(Voor)inschrijving is niet mogelijk. Naar verwachting zal de inschrijving in het 2e kwartaal 2021 plaatsvinden

Nieuwsberichten

Nieuwsbericht augustus 2019
De Karel | Start fase 2

Nieuwsbericht juli 2020
Nieuwbouw De Karel 2.0 van start

Nieuwsbericht januari 2021
De Karel gaat de hoogte in!

Overige informatie

Wenst u op de hoogte te worden gehouden over de voortgang van het project, dan kunt u onderstaand uw gegevens invoeren. Specifieke vragen over het project kunt u stellen via: dekarel@caransa.nl.