Nieuwbouw De Karel 2.0 in de Pijp

Naast het getransformeerde pand van De Karel worden momenteel 24 nieuwe appartementen gerealiseerd, zijnde fase 2 (Karel du Jardinstraat 67 te Amsterdam). Het nieuwe pand is opgebouwd uit vijf bouwlagen met een dubbel laags parkeerkelder. In de plint van het pand worden maatschappelijke functies gerealiseerd.

Ontwerp

Aan de Karel du Jardinstraat 67 worden momenteel 24 tweekamerappartementen gerealiseerd van circa 48 m². De appartementen zijn opgebouwd als zogenaamde “maisonnettes” (verdeeld over twee verdiepingen), waarbij de slaapkamer altijd is gepositioneerd aan de achtergevelzijde en de woonkamer/ keuken aan de voorgevelzijde. De appartementen worden compleet afgewerkt met pvc vloer, keuken met inbouwapparatuur, badkamer, apart toilet en verlichting.

De gevel is opgebouwd uit verticale donkerbruine steenstrips die worden onderbroken door grote raamvlakken in donkere aluminium kozijnen. Het dakvlak van de begane grond wordt voorzien van sedum dakbedekking met daarop zes grote plantenbakken. De buitenruimtes op de begane grond worden voorzien van vlonders.

Betrokken partijen
Architect: ZZDP Architecten B.V.
Constructeur: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs B.V.
Installatieadviseur: Valstar Simonis B.V.
Bouwkundig aannemer: H&R Bouw B.V.
Werktuigbouwkundig W- installateur: Terberg Totaal Installaties B.V.
Elektrotechnisch E- installateur: De Blaauw Installatietechniek B.V.
Bouwfysica & brandveiligheid: Peutz B.V.
Ruimtelijke ordening: BRO adviseurs in ruimtelijke ordening, economie en milieu B.V.
Ecologie: Econsultancy B.V.
Grondonderzoek: Fugro Geoservices B.V.

Duurzaamheid
Karel du Jardinstraat 67 Achtergevel

Voor het gebruik van de panden wordt een WKO (Warmte Koude Opslag) gerealiseerd. Middels de WKO wordt bodemenergie gebruikt voor het verwarmen en koelen van het complex. De appartementen krijgen allemaal vloerverwarming die is aangesloten op de warmtepomp van het WKO systeem. In de zomer wordt dit benut om voor verkoeling te zorgen. Vooruitstrevend op het nieuwe regeerakkoord zijn de panden compleet gasloos.

Op het dak van de begane grond wordt een sedum dakbedekking toegepast. Een sedum dak draagt aan een betere isolatie en dient als waterbuffering van regenwater. Op het hoge dak (5e verdieping) worden zonnepanelen geplaatst om onder andere elektriciteit te oogsten voor de verlichting en warmtepompen. Alle appartementen worden voorzien van energielabel A.

Planning

Planning
Start bouw: oktober 2019
Bouwtijd: circa 18 maanden
Oplevering: begin Q4-2021

Een gespecificeerde 12-weken schema van de aannemer treft u onderstaand:
12 wekenschema KdJ nieuwbouw versie 4 dd. 14-09-2020

Verhuur
Vanaf 1 april kun je je via www.hurenindekarel.amsterdam online inschrijven voor een appartement. Inschrijving vindt plaats op basis van de gegevens die op de website ter beschikking worden gesteld. Inschrijven kan tot 1 mei 2021, afhankelijk van het totaal aantal inschrijvingen.

De verhuur wordt verzorgd door Tel Vastgoedmanagement. Vragen omtrent de verhuur dienen aan hen gesteld te worden via verhuur@telvgm.nl.

Nieuwsberichten

Nieuwsbericht augustus 2019
De Karel | Start fase 2

Nieuwsbericht juli 2020
Nieuwbouw De Karel 2.0 van start

Nieuwsbericht januari 2021
De Karel gaat de hoogte in!

Nieuwsbericht maart 2021
Verhuur De Karel 2.0 vanaf 1 april van start!

Overige informatie

Wenst u op de hoogte te worden gehouden over de voortgang van het project, dan kunt u onderstaand uw gegevens invoeren. Specifieke vragen over het project kunt u stellen via: dekarel@caransa.nl.