Nieuwbouw De Karel 2.0 in de Pijp

Aan de Karel du Jardinstraat 67, zijnde De Karel 2.0, is een nieuw appartementencomplex gerealiseerd. Het nieuwe gebouw bestaat uit vijf bouwlagen met een dubbel laags parkeerkelder. De begane grond is bestemd voor maatschappelijke functies, op de vier bovengelegen verdiepingen zijn 24 appartementen gecreëerd.

Ontwerp

De tweekamer appartementen zijn circa 48m² groot. De appartementen zijn opgebouwd als zogenaamde “maisonnettes” (verdeeld over twee verdiepingen), waarbij de slaapkamer altijd is gepositioneerd aan de achtergevelzijde (noordgevel) en de woonkamer/ keuken aan de straatzijde (zuidgevel). Alle appartementen zijn volledig afgewerkt. Er zijn voornamelijk lichte tinten gebruikt zoals wit en licht grijs. De wanden en het plafond zijn wit afgewerkt, de vloer is voorzien van licht grijze pvc stroken. Alle ruimtes zijn voorzien van dimbare opbouwspots. De keuken is voorzien van licht grijze kastjes met een grijs composieten werkblad en de benodigde inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, koel-vriescombinatie, combi-magnetron en inductiekookplaat. De badkamers beschikken over een douche en wastafelmeubel, het toilet is apart. Naast een aparte bergingsruimte in de kelder is er tevens een aparte berging opgenomen in het appartement.

Alle bewoners beschikken over een eigen buitenruimte op het zuiden, tevens mogen zij gebruik maken van het gezamenlijke dakterras van het naastgelegen complex De Karel 1.0 (transformatie oud Stadsdeelkantoor).

De gevel is opgebouwd uit verticale, slanke steenstrips in combinatie met grote raampartijen en donkere aluminium kozijnen. Door dezelfde materialen als de naastgelegen gebruiken en deze in een andere structuur te plaatsen, past de Karel 2.0 perfect tussen de naastgelegen gebouwen, maar heeft het tegelijk een duidelijke eigen signatuur.

Betrokken partijen
Architect: ZZDP Architecten B.V.
Constructeur: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs B.V.
Installatieadviseur: Valstar Simonis B.V.
Bouwkundig aannemer: H&R Bouw B.V.
Werktuigbouwkundig W- installateur: Terberg Totaal Installaties B.V.
Elektrotechnisch E- installateur: De Blaauw Installatietechniek B.V.
Bouwfysica & brandveiligheid: Peutz B.V.
Ruimtelijke ordening: BRO adviseurs in ruimtelijke ordening, economie en milieu B.V.
Ecologie: Econsultancy B.V.
Grondonderzoek: Fugro Geoservices B.V.

Duurzaamheid

Beide appartementencomplexen (Karel 1.0 en 2.0) maken gebruik van een gezamenlijke WKO (warmte koude opslag) bron. Middels de WKO wordt bodemenergie gebruikt voor het verwarmen en koelen van de complexen. De appartementen krijgen allemaal vloerverwarming die is aangesloten op de warmtepomp van het WKO systeem. In de zomer wordt dit benut om voor verkoeling te zorgen. Beide gebouwen zijn gasloos.

Het dakvlak van de begane grond is voorzien van sedum dakbedekking met daarop zes grote plantenbakken. Een sedum dak draagt aan een betere isolatie en dient als waterbuffering van regenwater. Op het hoge dak (5e verdieping) zijn zonnepanelen geplaatst om onder andere elektriciteit te oogsten voor de verlichting en warmtepompen. Alle appartementen zijn voorzien van energielabel A.

Nieuwsberichten

Nieuwsbericht augustus 2019
De Karel | Start fase 2

Nieuwsbericht juli 2020
Nieuwbouw De Karel 2.0 van start

Nieuwsbericht januari 2021
De Karel gaat de hoogte in!

Nieuwsbericht maart 2021
Verhuur De Karel 2.0 vanaf 1 april van start!

Nieuwsbericht november 2021
De eerste bewoners nemen hun intrek in de Karel 2.0!