Ontwerp

Nieuw plan, eigen karakter
Het uit circa 1940 daterende kantoorgebouw aan de Sloterweg gaat tussen nu en 2024 flink op de schop. Tijdens een grootscheepse renovatie blijft alleen het betonnen skelet staan. Vanuit deze basis wordt het gebouw helemaal opnieuw opgebouwd en voorzien van een extra etage en een compleet nieuwe gevel. In de parkeerkelder wordt ruimte gecreëerd voor bergingen en parkeerplaatsen voor de bewoners.

Ruimte om te wonen, omringd door luxe
Sloterweg 22 biedt ruimte aan drie- en vierkamerappartementen van 60 m² tot 112 m², waarin het de bewoners aan niets ontbreekt. De ruime appartementen ademen comfort. De hoge raampartijen geven het daglicht alle ruimte en zorgen, samen met de royale buitenruimtes, voor een ruimtelijk gevoel. Een gevoel dat wordt versterkt door de ruime en compleet ingerichte badkamer, het separate toilet en de keuken die is voorzien van alle inbouwapparatuur. Het smaakvolle interieur maakt het woongenot compleet: de appartementen voelen vanaf het eerste moment als een thuis.

Nieuwe gevel, eigentijdse uitstraling
De nieuwe gevel staat voor een verrassende combinatie van materialen en van lichte en donkere tinten. Het antraciete leisteen in de plint, de verticale delen van licht grenenhout op de bovengelegen verdiepingen, de betonnen balkons en de ranke, grijze aluminium profielen vormen de basis van de nieuwe look van het gebouw. De balustrades van glas en stalen leuningen zorgen voor transparante accenten en de horizontale grijze stroken van een halve meter accentueren de verschillende bouwlagen en maken het geheel compleet. Het gebouw krijgt een volledig nieuwe toekomst en is een aanwinst voor de hele buurt.

Voldoende parkeergelegenheid, volop groen
Het eigen terrein aan de achterzijde en langs de gevels wordt opnieuw ingericht, waarbij ruimte wordt gemaakt voor parkeerplaatsen én voor nieuwe beplanting. Zo ontstaat een ideale mix van het comfort van makkelijk parkeren en een prettige, groene leefomgeving.

Midden in het leven, ruimte voor ontspanning
De reuring opzoeken of juist genieten van de stilte, het kan allebei in dit sfeervolle dorp. Uiteraard zijn er volop mogelijkheden om de dagelijkse boodschappen in huis te halen, maar Badhoevedorp heeft veel meer te bieden. In het winkelcentrum, op een loopafstand van 5 minuten, bevindt zich een breed scala aan winkels en ook als het gaat om bijvoorbeeld sportverenigingen en horeca is er veel keus. De steden Amsterdam en Haarlem liggen op steenworp afstand, net als de Johan Cruijff ArenA en de Ziggo Dome. De natuur van het Amsterdamse Bos en het water van de Nieuwe Meer zijn perfecte plekken om te ontspannen en nieuwe energie op te doen.

Centrale ligging, perfecte bereikbaarheid
De ligging is perfect. Dankzij de snelwegen A4, A10 en A9 zijn Haarlem en (geheel) Amsterdam goed en snel bereikbaar en dat geldt ook voor luchthaven Schiphol. Daarnaast beschikt het dorp over uitstekend openbaar vervoer en ook op de fiets zijn de omliggende plaatsen goed bereikbaar.

Duurzaamheid

Duurzaamheid voorop, klaar voor de toekomst
Sloterweg 22 is op de toekomst voorbereid. Het gebouw wordt voorzien van zonnepanelen en de appartementen zijn gasloos. Na realisatie voldoen de appartementen aan de voorwaarden van energielabel A. Daarnaast worden er ten behoeve van de bewoners elektrische laadpalen gerealiseerd op het parkeerterrein.

Planning

De sloopwerkzaamheden (tot een beton-cascao) zijn gereed. De planning voor de start van de verbouwing is nog niet bekend.

Nieuwsberichten

Overige informatie

Specifieke vragen over het project kunt u stellen via: prsloterweg22@caransa.nl.

Wenst u op de hoogte te worden gehouden over de voortgang van het project, dan kunt u onderstaand uw gegevens invoeren.