Historie

Een rijke geschiedenis

Van Eeghenstraat 29B en 31 zijn panden met een rijk verleden. Zo dateert nummer 29B uit circa 1880 en is het oorspronkelijk gebouwd als drie huizen met bovenwoningen. Nummer 31 en 33 zijn rond 1890 tegelijk gebouwd als nagenoeg identieke woonhuizen. Begin 1980 is nummer 33 echter vervangen door nieuwbouw, terwijl nummer 31 toen gespaard is gebleven. In de ruim 125-jarige geschiedenis van de panden is veel gebeurd. Eigenaren zijn gekomen en gegaan en de woningen zijn gesplitst. De kelders zijn uitgegraven en uitgebouwd en dakopbouwen zijn geplaatst.

Ontwerp

Renoveren met oog voor detail

De renovatie betreft twee individuele panden: Van Eeghenstraat 29b en 31. Een grootschalige renovatie zorgt dat de panden weer zullen voldoen aan de eisen van deze tijd en tegelijkertijd hun unieke uitstraling behouden. Zowel het exterieur als het interieur worden hersteld en waar nodig vernieuwd. Zo worden nieuwe daken, kozijnen en puien geplaatst, het metselwerk hersteld en de vloeren verstevigd. Aan de achterzijde worden de huidige balkons geheel vernieuwd.

Zeven luxe en comfortabele appartementen

De zeven luxe appartementen variëren van circa 57 m² tot 127 m² en beschikken over een zonnige buitenruimte op het zuiden. De twee grootste appartementen bestrijken twee verdiepingen. Het royale woongedeelte bevindt zich op de begane grond en grenst aan de diepe tuin, die toegankelijk is via het terras. Het slaapgedeelte bevindt zich in het souterrain, dat ruimte biedt voor drie of vier slaapkamers en twee badkamers. De vijf andere appartementen bevinden zich op de bovenverdiepingen en beschikken over een ruime slaapkamer en een luxe badkamer en-suite.

Een eigen stijl

Alle appartementen krijgen een hoogwaardige afwerking en een compleet eigen stijl.

Deze is ontworpen door Heyligers Architects en kan het beste worden omschreven als ‘Amsterdam chic meets Scandinavisch minimalisme’.

Een stijl die staat voor veel details, lijstwerk en strakke lijnen, voor natuurlijke materialen, minimalisme en voor serene rust. In de appartementen worden veel lichte tinten gebruikt, die worden gecombineerd met donkere, stalen puien. In de stalen pui wordt – in tegenstelling tot normaal, helder glas – geribbeld glas toegepast, wat een bijzondere sfeer creëert. De licht eiken vloer die wordt gelegd in een Hongaarse punt, de witte paneeldeuren, het lijstwerk rondom de ramen en deuren en de klassieke plinten zorgen voor een luxe uitstraling. In de appartementen is met alles rekening gehouden. Zo worden deze voorzien van een walk-in closet en van nissen die ruimte bieden aan decoratieve kasten.

Keuken

De keuken is een combinatie van mat lichtgrijze keukenfronten, een dun composiet zandkleurig werkblad met lichte aders waarin de spoelbak doorloopt. Een messing Quooker kraan zal deze ton-sur-ton keuken helemaal afmaken en een eigen gezicht geven, dat naadloos aansluit bij de sfeer in de rest van het appartement.

Badkamer

Waar in het appartement lichte tinten de boventoon voeren, wordt in de badkamer met donkerdere tinten gewerkt.

Zo worden de wanden van de douche en wastafel voorzien van donkere wandtegels. Door deze af te wisselen met een Hongaarse punt en kruisverband, ontstaat een speels effect.

Voor de andere wanden en de vloer is gekozen voor witte, keramische tegels met een lichtgrijze ader, die samen met de bronzen kranen voor een chique uitstraling zorgen. Ook in het wastafelmeubel komt het licht-donker contrast terug: licht geribbeld houten lades en een zwart marmeren blad. Het vrijstaande bad, de separate douche en de dubbele wastafel maken het plaatje compleet.

Lichtplan

Het lichtplan versterkt de unieke sfeer in de verschillende ruimtes. Dat geldt ook voor de verlichting zelf. Zo worden de appartementen voorzien van wit- en goudkleurige spots, met oog voor detail verwerkt in de muren en het plafond. Voor de gangen wordt gebruikgemaakt van ‘up-down lighters’: de verlichting schijnt tegen de wand naar beneden en omhoog, wat een sterk sfeerverhogend effect heeft. De verlichting kan eenvoudig (op afstand) worden aangestuurd middels het HUE-verlichtingssysteem. De lichtgrijze schakelaars van Jung, chique en tijdloos, zorgen voor de finishing touch.

Uitvoerende partijen

Interieurarchitect: HEYLIGERS architects

Constructeur: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs B.V.

Bouwkundig aannemer: Bouwbedrijf Selie B.V.

W-installaties: Terberg Totaalinstallaties B.V.

E-installaties: Hoppenbrouwers Techniek B.V.

Houten vloeren: Zwiers & Zonen Badkamers: Zwarthoed-Kirry B.V.

Interieurbouw (keukens en kasten): KP Interieur B.V.

Stalen deuren: De Rooy Metaaldesign B.V.

Duurzaamheid

Bij de renovatie is veel aandacht voor duurzaamheid. De vloeren, daken en muren worden geïsoleerd en de ramen en kozijnen worden vernieuwd. En alle appartementen worden voorzien van vloerverwarming en ledverlichting.

Planning

De verbouwingswerkzaamheden zijn sinds januari 2022 in volle gang. De verwachting is dat deze in Q2-2023 worden opgeleverd. De inschrijving voor de verhuur van de appartementen start eind 2022. Tegen die tijd worden tevens de huurprijzen bekend gemaakt.

Overige informatie

Wenst u op de hoogte te worden gehouden van het project? Dan kunt u Specifieke vragen over het project kunt u stellen via prvaneeghenstraat@caransa.nl.

Wenst u op de hoogte te worden gehouden over de voortgang van het project, dan kunt u onderstaand uw gegevens invoeren.