Renovatie appartementen Van Eeghenstraat in volle gang!

De renovatie van de zeven appartementen in de Van Eeghenstraat 29B en 31 is in volle gang. De luxe huurappartementen variëren in grootte van 57 tot 127 m² en beschikken allemaal over een eigen buitenruimte op het zuiden in de vorm van een tuin, balkon of dakterras. 

De afgelopen maanden is veel werk verzet en de komende periode staat veel te gebeuren. Om een indruk te geven, hebben wij een aantal werkzaamheden op een rij gezet. 

De daken en de gevels zijn opnieuw geïsoleerd. Aan de achtergevels zijn de oude balkons en gevelkozijnen vervangen en worden de gevels voorzien van een nieuw stukafwerking op kleur. Ook aan de voorgevel wordt hard gewerkt, het metselwerk wordt opnieuw gevoegd en de originele gevelornamenten worden nagelopen en waar nodig hersteld. Nog voor de kerst zijn alle appartementen wind- en waterdicht. 

 De afgelopen periode zijn alle binnenwanden en plafonds geplaatst, behalve bij de appartementen in het souterrain. Hier wordt op dit moment hard gewerkt aan het verwijderen van een deel van de oude gevel, om zo ruimte te maken voor de uitbouw. Aansluitend wordt er, net als bij de overige appartementen, verder gewerkt aan de afbouw. 

De appartementen worden van boven naar beneden afgebouwd. Op de derde verdieping zijn de wanden al gestuct en de badkamers voorzien van tegelwerk. Met een schitterend resultaat. 
De zwarte keramische wandtegels met witte aders, afgewisseld met Hongaarse punt en een volsteens legpatroon, in combinatie met de grote witte keramische vloertegels met grijze aders geven de badkamer een luxe uitstraling. Het vrijstaande ligbad en de dubbele wastafel met bronzen kranen maken de badkamer compleet.

Het interieur is ontworpen door HEYLIGERS architects en kan het beste worden omschreven als ‘Amsterdam chic meets Scandinavisch minimalisme’. Een stijl die staat voor veel details, lijstwerk en strakke lijnen, voor natuurlijke materialen, minimalisme en voor serene rust. In de appartementen worden veel lichte tinten gebruikt, die worden gecombineerd met donkere, stalen puien. De appartementen worden verwarmd middels vloerverwarming en worden voorzien van een op afstand bedienbaar HUE-verlichtingssysteem. 

De appartementen worden in mei 2023 opgeleverd. De inschrijving voor de verhuur van de appartementen start in februari/ maart 2023, tegen die tijd worden tevens de huurprijzen bekend gemaakt.

Meer informatie over het project kunt u raadplegen op onze website: www.caransa.nl. Specifieke vragen over het project kunnen gesteld worden via prvaneeghen@caransa.nl.