Renovatie Scheldeplein 1-5 in volle gang!

Zoals wellicht al waargenomen, staat het pand aan het Scheldeplein 1-5 te Amsterdam al enige tijd in de steigers. Alle oude gevelkozijnen zijn verwijderd en een groot gedeelte van de nieuwe aluminium kozijnen zijn gemonteerd. Aan de Geulstraatzijde wordt een aaneengesloten vliesgevel (verdeeld in ruiten met slanke profielen) gemonteerd, welke doorloopt over de 1e en 2e verdieping. Aan het Scheldplein en aan de Geleenstraatzijde worden erkers gerealiseerd, welke tevens over twee verdiepingen lopen. De nieuwe gevel krijgt nagenoeg hetzelfde beeld als de oorspronkelijke gevel uit ca. 1930.

De entree van Bowlingcentrum Knijn en de gehele inrichting van de oude ABN AMRO zijn gesloopt. Momenteel worden de damwanden en fundering aangebracht ten behoeve van de nieuw te realiseren kelderbak. Tevens is de gehele inrichting van Knijn op de 2e verdieping gesloopt, momenteel wordt volop gewerkt aan de herinrichting. De oorspronkelijke entree van Knijn wordt aangepast en uitgebreid, dit wordt namelijk een gezamenlijke entree met de nieuw te realiseren appartementen op de nieuwe bouwlaag.

De gehele houten dakconstructie wordt nagelopen en daar waar nodig hersteld/ versterkt. Het pannendak aan de Geulstraat wordt momenteel hersteld en voorzien van betere afdichting en isolatie, daar waar mogelijk worden de bestaande dakpannen hergebruikt. Het metselwerk van de toren wordt versterkt en verhoogd in verband met de nieuwe bouwlaag op het huidige dak en de “lantaarn” welke wordt teruggebracht.

Naar verwachting is de gevelrenovatie begin oktober 2020 gereed. In het 3e kwartaal van 2021 zal worden gestart met de bouw van de nieuwe woonlaag waarin negen luxe (huur)appartementen worden gerealiseerd. Naar verwachting zijn deze het 1e/2e kwartaal van 2022 gereed.

De herontwikkeling van het Scheldeplein is ontworpen door Dok Architecten. De hoofdaannemer van het project is Kondor Wessels Amsterdam en de funderingswerkzaamheden worden uitgevoerd door Gebr. Van ’t Hek.

Indien u vragen heeft over het project Scheldeplein kunt u deze stellen via scheldeplein@caransa.nl.

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.