Verbouwing Scheldeplein 1-5 van start!

De aannemer Kondor Wessels Amsterdam is gestart met voorbereidende werkzaamheden op locatie, zoals het plaatsen van de bouwhekken ter hoogte van Scheldeplein 1 (voor de voormalige ABN AMRO).

De complete herontwikkeling is opgebouwd uit de volgende onderdelen en wordt volgens onderstaande volgorde gefaseerd uitgevoerd:

  • Uitbreiding van de bestaande kelderbak onder Scheldeplein 1
  • Renovatie van de gevel, waarbij deze wordt teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat. Het metselwerk en het graniet wordt hersteld en de bestaande kunststof/aluminium kozijnen worden vervangen door slanke stalen profielen. Daarnaast wordt de toren verhoogd en de glazen lantaarn – welke eind jaren ’70 is verwijderd – teruggeplaatst op de toren.
  • Realisatie van een nieuwe bouwlaag met negen huurappartementen. De drie- en vierkamerappartementen variëren van 90 tot 150 m² en hebben ieder een eigen buitenruimte.
ca. 2022

Een uitgebreide omschrijving van het project kunt u vinden op de projectwebsite www.scheldeplein.amsterdam.

De totale bouwtijd zal naar schatting circa twee jaar in beslag nemen. Zodra de definitieve aannemersplanning gereed is, zullen wij deze op onze projectwebsite plaatsen.

Huurprijzen van de appartementen zijn vooralsnog nog niet bekend.

Middels de nieuwsbrief houden wij de geïnteresseerden op de hoogte. De meest recente projectinformatie plaatsen wij tevens op onze projectwebsite. Specifieke vragen omtrent het project Scheldeplein kunnen worden gesteld via scheldeplein@caransa.nl.

Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.