Het hotel is gerealiseerd door middel van modulaire demontabele bouwsystemen in prefab beton, de voordelen hiervan zijn de zeer korte bouwtijd en de mogelijkheid tot hergebruik.

Bij binnenkomst in Apollo Hotel Vinkeveen-Amsterdam valt je oog direct op het indrukwekkende schip die aan het plafond is bevestigd. Kenmerkend voor het interieur van het hotel zijn de houten latjes; van de front office desk tot aan de hotelkamers, gemaakt van in totaal 600 fruitkistjes. Rechts van de receptie loop je The Harbour Club binnen. De wijnkast is voorzien van een indrukwekkende muurschildering van Pablo Lucker. Het interieurdesign van The Harbour Club en Apollo Hotel Vinkeveen-Amsterdam is uitgevoerd door Will Erens van Too Many Agencies, bekend van onder andere SNCKBR en Panache.

The Harbour Club Vinkeveen biedt plaats aan 150 gasten binnen in het restaurant, 150 gasten buiten op het luxe terras en kan via land en water bereikt worden. Er is een aanlegsteiger voor boten van bezoekers om aan te meren.

Naast het hotel heeft Apollo Hotel Vinkeveen-Amsterdam een eventcenter geopend met, net zoals vanuit het hotel, een prachtig uitzicht op de Vinkeveense plassen. Het is een multifunctionele zaal van 1200 m² groot met verschillende boardrooms die plenair geschakeld kunnen worden. In deze ruimte kunnen evenementen worden gehouden van 10 tot 1000 gasten.

Betrokken partijen
Architect: Boparai Associates B.V.
Installatieadviseur: Wichers & Dreef B.V.
Bouwkundig Aaannemer hotel: Bouwbedrijf De Vries en Verburg B.V. in samenwerking met CD20 bouwsystemen
Bouwkundig Aaannemer bijeenkomstgebouw: H&R Bouw B.V.
E-installateur: De Blaauw Installatietechniek B.V.
W-installateur: Gebr. Kreeft en van Wissen Aalsmeer B.V.