Bouw nieuwe Heineken Hoek in volle gang

Na de zomer van 2023 is het zover. Dan opent de vernieuwde Heineken Hoek de deuren voor haar gasten. De kelder, begane grond en eerste verdieping zijn gereserveerd voor horeca. De bovengelegen verdiepingen bieden alle ruimte voor een stijlvol viersterrenhotel. Om ervoor te zorgen dat de deuren daadwerkelijk in het najaar van 2023 open kunnen, is de bouw in volle gang. Zo zijn de afgelopen periode de keldervloer, liftputten en kelderwanden gestort en worden op dit moment de prefab binnenwanden van de kelder geplaatst. Direct na de bouwvak is het tijd voor het storten van de vloer van de begane grond. Is dat eenmaal gebeurd, dan kan het stempelraam worden verwijderd en gaat de bovenbouw van start.

Unieke gevel
Ook wordt er op dit moment hard gewerkt aan de uitwerking van de glazen buitengevel. Een samenwerking met MVSA Architects en Octatube, specialist op het gebied van glazen constructies. Kortgezegd is de gevel opgebouwd uit twee lagen. De buitenste laag, de zogenaamde tweede huid, bestaat uit glazen driehoeken die worden geplaatst in verschillende hellingshoeken. De binnenste laag, de thermische schil van het gebouw, wordt voorzien van wit plaatmateriaal met een driehoekig patroon. Doordat het patroon verschillende dieptes heeft, ontstaat een subtiel reliëf. Om een nauwkeurig en realistisch beeld van de gevel te krijgen, is een mock-up ontwikkeld van circa 2,5 x 4,0 meter. Deze mock-up maakt nu al duidelijk: hier verrijst een eyecatcher, een nieuw icoon aan het Leidseplein.

Vanuit de aannemer J.P. van Eesteren zal periodiek een informatiebrief worden verspreid waarin de voortgang, planning en andere relevante bouwactiviteiten worden vermeld. De aannemer verspreidt de brief in de omgeving van de Heineken Hoek, deze brief zullen wij tevens op onze projectwebsite plaatsen. De vijfde nieuwsbrief kunt u hier raadplegen: Nieuwsbrief #5 Heineken Hoek

Eventuele vragen rondom dit project kunt u stellen via prheinekenhoek@caransa.nl