De bouw van The Bridge is weer hervat!

Na een onverwachte bouwstop van een aantal maanden zijn wij weer gestart met de bouw van The Bridge in Amsterdam. In eerste instantie zou het gebouw gefundeerd worden op staal, d.w.z. zonder palen, op de zandlaag. Door problemen met het grondwater hebben wij het plan aangepast naar een fundering op palen in combinatie met onderwaterbeton. Het voordeel van onderwater beton is dat er geen grondwater onttrokken hoeft te worden bij de aanleg van de nieuwe kelderbak constructie.

In september 2022 hebben wij het water in de bouwkuip laten zakken, het stempelframe verlaagd naar een nieuwe positie en de bouwkuip weer vol laten lopen met water. Het stempelframe is verlaagd zodat de pontons eroverheen kunnen varen, alle werkzaamheden worden vanaf deze pontons uitgevoerd. In het najaar is de bouwkuip op diepte gegraven en zijn de oude funderingspalen door duikers afgezaagd.

Eind 2022 is gestart met het aanbrengen van de trekankers en het boren van de eerste palen. In totaal worden er ongeveer 400 palen en 400 trekankers aangebracht. Volgens planning wordt het onderwaterbeton medio maart 2023 gestort, de stort van circa 6.000 m³ beton dient in 3 keer 24 uur aaneengesloten te worden uitgevoerd. Daarna heeft het beton een aantal weken nodig om te verharden. Zodra de vloer voldoende is uitgehard wordt de bouwkuip leeggepompt en kan de bouwkundig aannemer begin mei starten met de keldervloer en de poeren.

Door de problemen met het grondwater hebben wij zes maanden vertraging opgelopen. Volgens de huidige planning wordt de kantoortoren in juli 2025 opgeleverd en de woontoren in december 2025. Het funderingswerk wordt uitgevoerd door Van ’t Hek en het grondwerk door HeSto (combinatie Van ’t Hek en Roel van der Stoel). De bouwkundig aannemer is Kondor Wessels Amsterdam.

The Bridge, a place where everything comes together

The Bridge, ontworpen door Dam & Partners Architecten, bestaat uit twee torens van circa 40 en 60 meter hoog die op de begane grond met elkaar verbonden zijn. Het gebouw biedt straks ruimte aan 162 huurappartementen, maatschappelijke ruimtes en circa 9.600 m² aan hoogwaardige kantoorruimtes. Om de levendigheid in het gebied te stimuleren worden tevens maatschappelijke/ openbare voorzieningen (circa 2.800 m²) gevestigd in het gebouw, zoals onder andere horeca, een sportschool en een juicebar. Onder het gehele gebouw wordt een volledig verdiepte parkeerkelder met ruim 100 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Het streven is om het casco van het gehele gebouw WELL-Gold te certificeren. WELL is het eerste en enige certificeringssysteem specifiek gericht op de gezondheid en het welzijn van gebouwgebruikers. De certificering richt zich op zeven aandachtsgebieden: lucht, water, licht, voeding, vitaliteit, comfort en een gezonde geest. Deze elementen zijn gebaseerd op medisch-wetenschappelijk onderzoek en vormen de basis van de WELL Building Standard.

Op onze projectwebsite www.thebridgeamsterdam.nl kun je meer informatie vinden over het project. Op de website kun je je ook inschrijven als geïnteresseerde voor een huurappartement.

Indien je interesse hebt in een kantoorruimte of een maatschappelijke ruimte kun je een mail sturen naar huren@caransa.nl.