De nieuwe gevel van de Heineken Hoek is in het zicht!

De nieuwe gevel van de Heineken Hoek is in het zicht! Maar de gevel is nog niet af, de realisatie van de nieuwe gevel is nog in volle gang. De nieuwe Heineken Hoek wordt voorzien van een spectaculaire dubbele gevel.

De binnen gevel is voorzien van wit aluminium plaatmateriaal in een driehoekig patroon met verschillende dieptes, waardoor een subtiel reliëf bestaat. De buitengevel wordt opgebouwd uit glazen driehoeken die onder verschillende hellingshoeken worden geplaatst.

De witte binnen gevel is al gereed. Momenteel worden de 12 mm dikke staalkabels, waar de glazen gevel aan wordt opgehangen, aangespannen. In december wordt het eerste glas opgehangen. Eind Q1-2024 zijn de glazen gevel en de glazen luifel gereed.

De glazen gevel is ontworpen door MVSA Architects, in combinatie met Octatube. Octatube is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en realiseren van uitdagende architectonische constructies, met name van glazen gevels.

Binnen zijn de werkzaamheden casco nagenoeg gereed. Binnenkort starten de exploitanten met de inbouw van het hotel en de horeca.

In het nieuwe gebouw op het Amsterdamse Leidseplein wordt op de 2e t/m de 5e verdieping het hotel “The Diamond” geopend. In het horecagedeelte (kelder, begane grond en 1e verdieping) komt een grand café, een exclusieve cocktailbar, een table d’hôte én een steakhouse. De horeca en het hotel zullen naar verwachting medio maart 2024 haar eerste gasten ontvangen.

Voor meer informatie over het project verwijzen wij u naar onze projectwebsite www.herontwikkelingheinekenhoek.nl

Samenwerkende partijen: MVSA Architects | Van Rossum Raadgevende Ingenieurs | Hiensch Engineering | JP van Eesteren | Hoppenbrouwers | Bectro Installatietechniek | Octatube