Onderkeldering Korte Leidsedwarstraat 129-137

Naast de nieuwbouw van de Heineken Hoek op het Leidseplein, zijn wij op dit moment ook bezig met de verbouwingswerkzaamheden in de achtergelegen Korte Leidsedwarsstraat 129-137 (bestaande uit twee panden).

Aan de zijde van de Korte Leidsedwarsstraat 129-131 zijn wij bezig met funderingsherstel en de realisatie van een volledig verdiepte kelderbak. De wapening van de keldervloer is gevlochten en deze week zal de vloer worden gestort. Het streven is om eind 2023 de gehele kelder en de begane grond casco gereed te hebben. Hierna wordt gestart met het herstellen van de gevel; gevelkozijnen worden vervangen, geschilderd en metselwerk gereinigd en waar nodig hersteld. Gelijktijdig worden de woonstudio’s op de bovengelegen verdiepingen verbouwd.

De kelder (stahoogte circa 2,4 meter) en begane grond zijn bestemd voor horeca en hebben straks een totaaloppervlakte van circa 200 m. De woonstudio’s op de bovengelegen verdiepingen zijn circa 25 tot 50 m² groot.

In het aangrenzende pand nummer 133-137 wordt de begane grond verbouwd tot kantoorruimte. De bovengelegen woonstudio’s zijn reeds verbouwd en bewoond.