Ontwerp

De locatie leent zich uitstekend voor woningbouw, mede door de ligging aan het water; de uitstekende bereikbaarheid en de diversiteit aan voorzieningen in de omgeving. Het appartementencomplex telt vijf bouwlagen en een parkeerkelder. In totaal zijn 24 (huur)appartementen gerealiseerd, variërend in oppervlakte van 80 tot 106 m², met ieder een eigen buitenruimte. In de parkeerkelder zijn 29 parkeerplaatsen opgenomen, alsmede 24 bergingen. De hoogte van het gebouw vindt zijn aansluiting bij de omringende bebouwing. Door het volume parallel aan het water te positioneren hebben alle woningen uitzicht op het groen. De oost-westligging heeft baat bij ruime raampartijen en balkons aan beide zijden van het gebouw. Om dit te kunnen realiseren zijn twee stijgpunten in het blok ontworpen waar de woningplattegronden omheen gevouwen zijn. Dit biedt maximale flexibiliteit bij de indeling van de woningplattegronden en voorkomt een galerij aan de buitenzijde van het gebouw.

“Het ontwerp kent een horizontale en verticale geleding om een levendige uitstraling te bewerkstelligen”

Zowel aan de waterzijde als richting de parkeerplaatsen zijn de riante buitenruimtes van de appartementen door een compositie van gemetselde kaders omlijst. De kaders zorgen ervoor dat ze als integraal onderdeel in het totaalontwerp zijn meegenomen. Het appartementencomplex is opgebouwd uit rustige materialen zoals beige-kleurige bakstenen in combinatie met aluminium donkere kozijnen. Doel hiervan is om op harmonieuze wijze het gebouw te laten voegen in zijn omgeving. Appartementen De 24 drie- en vierkamerappartementen worden onderverdeeld in vier typen: ‘Hoekterras’, ‘Doorzon’, ‘Dakterras’ en ‘Noordzijde’. Alle appartementen zijn volledig afgewerkt. Het interieur van De Messina is ontworpen door Kolenik Design. Voor de afwerking zijn voornamelijk lichte tinten gebruikt. De witte plafonds en witte wanden zorgen voor een gevoel van ruimte, de parketvloeren van licht eiken in visgraatmotief hebben een luxe uitstraling. Alle ruimtes zijn voorzien van inbouwspots welke dimbaar zijn. De keuken is voorzien van donker houten kastjes met een lichtgrijs keramisch werkblad en de benodigde inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, koel-vriescombinatie, combi-magnetron en inductiekookplaat. Het donkere beslag van de deuren sluit perfect aan bij de keuken en de buitenkozijnen. De stijlvolle en ruime badkamers beschikken over een vrijstaand ligbad, een separate douche en een badkamermeubel met dubbele wastafel. De donkere kranen zorgen voor een mooi contrast met de lichtbeige vloer- en wandtegels.

Betrokken partijen
Architect – Boparai Associates Architekten B.V.
Interieurontwerper – Kolenik Eco Chic Design B.V.
Aannemer – H&R Bouw B.V.
E-installateur – De Blaauw Installatietechniek B.V.
W-installateur – Terberg Totaal Installaties B.V.
Constructeur – Van Rossum Raadgevende Ingenieurs B.V.
Installatieadviseur – Hiensch Engineering B.V.
Bouwfysica en brandveiligheid – Peutz B.V.

Duurzaamheid

De gemeente Amstelveen heeft de eis gesteld dat het nieuwe complex een gemiddelde GPR van 7,5 moet behalen met een score van 10 op de module energie. Een GPR gebouw bestaat uit vijf duurzaamheidsthema’s: energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit ene toekomstwaarde. Voor het appartementencomplex is een WKO (warmte koude opslag) gerealiseerd. Middels de WKO wordt bodemenergie gebruikt voor het verwarmen en koelen van het complex. Vooruitstrevend op het nieuwe regeerakkoord is het complex geheel gasloos. Het gehele dak is voorzien van PV panelen en zonnecollectoren. Alle appartementen zijn voorzien van energielabel A.

Nieuwsberichten

Nieuwsbericht december 2017
Start sloopwerkzaamheden
Nieuwbericht mei 2018
Start voorbereidingswerkzaamheden
Nieuwsbericht oktober 2018
Bouw De Messina gestart!
Nieuwsbericht april 2019
Bouw van De Messina in volle gang Nieuwsbericht juli 2019
De Messina gaat de hoogte in! Nieuwsbericht december 2019
Hoogste punt De Messina is bereikt! Nieuwsbrief januari 2020
Verhuur De Messina start op 20 januari! Nieuwsbericht juli 2020
Eerste bewoners nemen hun intrek in De Messina!