Laboratorium- en kantoorruimte Paasheuvelweg te Amsterdam

Het pand gelegen aan de Paasheuvelweg 28 is, op de hoofdconstructie na, geheel gerenoveerd naar laboratorium- (ML1 en ML2) en kantoorruimten. De gedateerde gevel is vervangen door keramische tegels in combinatie met grote glasvlakken, welke nagenoeg de gehele verdiepingshoogte beslaan.

Het gebouw telt vier bouwlagen met een totale oppervlak van circa 3.200 m² BVO. De laboratoria zijn gepositioneerd aan de noord- en oostgevel zodat zo min mogelijk direct zonlicht de ruimtes binnentreedt. Daarnaast zijn alle ruimtes voorzien van zonwerend isolatieglas.

Duurzaamheid
Het gebouw heeft energielabel A. De duurzaamheid van het gebouw kenmerkt zich door hergebruik van de bestaande betonnen hoofddraagconstructie alsmede de keuze van nieuw toe te passen materialen en installaties. Het gebouw wordt voorzien van LED verlichting met bewegingssensoren (daglichtafhankelijke regeling). De gebouwinstallaties zijn inpandig (conditioneel) geplaatst zodat zij beter te onderhouden zijn en langer functioneren. De klimaatinstallaties zijn voorzien van warmteterugwinning (warmte wielen). De nieuwe liftinstallatie en zonnepanelen leveren energie terug aan het gebouw. Voor het opladen van elektrische motorvoertuigen zijn twee laadpunten aanwezig.

Betrokken partijen:
Architect: Boparai Associates B.V.
Constructeur: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs B.V.
Installatieadviseur: PHF Services B.V.
Sloopwerken: I. Deegen&Zn. B.V.
Bouwkundig aannemer: H&R Bouw B.V.
E-installateur: De Blaauw Installatietechniek B.V.
W-installateur: Terberg Totaal Installaties B.V.
Gevel: JM van Delft&Zn. B.V. en Drooghmans Geveltechnieken