Start realisatie appartementen op het dak Scheldeplein

De verbouwingswerkzaamheden op het Scheldeplein lopen voorspoedig. De gevelrenovatie is al enige tijd gereed en ook de kelder onder de oude ABN AMRO ruimte (op de hoek van de Geulstraat) en de begane grond zijn klaar voor gebruik. Inmiddels zijn de constructieve aanpassingen in en aan het gebouw afgerond en zijn wij klaar voor de realisatie van de negen appartementen op het dak. De benodigde installaties voor de appartementen zijn aangebracht tussen de stalen liggers, de isolatie is geplaatst en de wapening gevlochten. De eerste vloerplaten zijn aangebracht en deze week wordt de vloer gestort. Aansluitend wordt begonnen met de montage van de staalconstructie en de houtskeletbouw wanden, en vervolgens het dak.

Het streven is om in het 2e kwartaal van 2022 de appartementen wind- en waterdicht te hebben. In het 3e kwartaal wordt gestart met de afbouw van de appartementen.

De twee-, drie- en vierkamerappartementen variëren in groottes van 90 tot 150 m². De appartementen worden ontsloten middels een corridor die in het midden van het dakvlak loopt. Ieder appartement beschikt over een eigen buitenruimte. De appartementen aan de Geulstraatzijde (noord) hebben elk een beschut gelijkvloers terras onder een pergola (grenzend aan de corridor). De appartementen aan de zuidzijde beschikken over een ruim dakterras.

De appartementen krijgen een hoogwaardige afwerking en worden voorzien van luxe badkamers en een riante keuken met kookeiland. Het interieur van de appartementen is ontworpen door Osiris Hertman Studio. De combinatie van donker kleurgebruik en natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen, zorgt voor een warme, sfeervolle en unieke ambiance.

De appartementen worden eind 2022 opgeleverd. De inschrijving voor de verhuur van de appartementen start in het 3e kwartaal van 2022, tegen die tijd worden ook de huurprijzen bekend gemaakt.

Meer informatie over het project kunt u vinden op de projectwebsite www.scheldeplein.amsterdam en vragen kunt u stellen via scheldeplein@caransa.nl.

Vanuit de aannemer Kondor Wessels wordt periodiek een informatiebrief verspreid waarin de voortgang, planning en andere relevante activiteiten worden vermeld. De aannemer verspreid de brief in de omgeving van het Scheldeplein, deze brief zullen wij tevens op onze projectwebsite plaatsen. De meest recente brief kunt u hier raadplegen: 20220330 Buurtbrief april 22 Scheldeplein